Намаляваме рисковете за здравето на най-уязвимите членове на обществото

Обучение за защита на човешките права

на 02/10/2017 с 0 и 0 в категория Новини
Начало > Какво правим > Новини > Обучение за защита на човешките права

На 27 – 28 септември в хотел „Форум”, София беше проведено обучение в рамките  на  проект Ускорен отговор срещу ХИВ/СПИН и туберкулоза сред ключовите  общности  в градовете от Източна Европа и Централна Азия“. Лектори на семинара бяха  водещите  в областта на защитата на човешки права, специалисти- адвокатите, Деница Любенова, Наташа Добрева, Венета Лимберова и Калин Ангелов .

Целта на обучението  беше  участниците от НПО  да се запознаят с различните  съществуващи дискриминационни практики, насочени към ключови общности, като  ЛБГТ, наркозависими и проституиращи лица. Това е важно, защото както каза адв. Деница Любенова: „ Много често представителите на ключовите общности приемат дискриминационното отношение към тях за даденост и не предприемат никакви действия за неговото предотвратяване.

В рамките на двата работни дни на участниците беше предоставена възможност за придобиване на умения за разпознаване  случаи на нарушаване на човешки права, както и тяхното успешно насочване към безплатните и конфиденциални правни консултации предлагани по проекта.

 

~ By Maze Labs