Намаляваме рисковете за здравето на най-уязвимите членове на обществото

Гражданско участие в политиката по наркотиците

на 15/06/2017 с 0 и 0 в категория Новини
Начало > Какво правим > Новини > Гражданско участие в политиката по наркотиците

 

На 13.06.2017 Фондация „Инициатива за здраве“ проведе неформална дискусионна среща с неправителствени организации и граждани, които работят и имат отношение към политиката по наркотиците в България.

Дискусията е процес от реализирането на проект „Включване на гражданското общество в политиката на наркотиците“, който цели да подобри участието на представителите на гражданското общество в развитието и прилагането на политиката по наркотиците на национално и европейско ниво. Водеща организация е De Regenboog Groep от Холандия, а Фондация „Инициатива за здраве“ участва като партньор. В проекта участват организации от България, Холандия, Ирландия, Италия, Португалия и Словения. Финансиран е от Европейската комисия.

По време на срещата се обсъдиха възможностите за повишаване на гражданското участие в политиките по наркотиците в България и стъпки за тяхното постигане. Основен акцент за участниците поставиха върху отварянето и прозрачността на работата на Националния съвет по наркотични вещества към гражданите и гражданските структури.

Произтеклите предложения ще бъдат представени и обсъдени с европейските партньори в Дъблин, където на 27 и 28 юни ще се проведе организационна среща по проекта.

~ By Maze Labs