Намаляваме рисковете за здравето на най-уязвимите членове на обществото

Подкрепи. Не наказвай.

на 23/06/2016 с 0 и 0 в категория Новини
Начало > Какво правим > Новини > Подкрепи. Не наказвай.

26 юни е обявен от ООН за Международен ден срещу злоупотребата и трафика с наркотици. За кампанията Подкрепи. Не наказвай. той е световен ден за действие. Фондация „Инициатива за здраве“ се присъединява към кампанията заедно с организации от 110 града от целия свят, за да призове за политики по наркотиците, които уважават човешките права и защитават общественото здраве и за да спре криминализацията на хората, които употребяват наркотици.

Днес „Инициатива за здраве“ изпрати писма до 10 ключови институции в България с искане за подкрепящо отношение към зависимите и спазване на поетите международни ангажименти. Писмата са придружени от картички с личните послания на наши клиенти, които застават зад тях с лицата си.

Можете да се присъедините към кампанията Подкрепи. Не наказвай. като поставите нейното лого като своя профилна снимка в социалните мрежи.

В БТА днес се състоя съвместна пресконференция на Фондация „Инициатива за здраве“ и Центъра за изследване на демокрацията. На пресконференцията бяха представени изводи от  проведената през м. април среща на Общото събрание на ООН по световния проблем с наркотиците (UNGASS 2016) и нейното отражение върху българската политика по отношение на наркотичните вещества. Основен акцент са поетите ангажименти от страна на страните членки на ООН в Заключителния документ от UNGASS и онези аспекти на българската политика по наркотиците, които намираме в несъответствие с документа. Експертите на Центъра за изследване на демокрацията представиха серия от предложения за реформи, които да облекчат социалните и здравни разходи на държавата и да подобрят грижата за наркозависимите.

Прессъобщение

~ By Maze Labs