Намаляваме рисковете за здравето на най-уязвимите членове на обществото

Посещение на г-жа Карин Маген – координатора на проект Eurosider

на 19/11/2018 с 0 и 0 в категория Новини
Начало > Какво правим > Новини > Посещение на г-жа Карин Маген – координатора на проект Eurosider

На 13 и 14, ноември, 2018 г. г-жа Карин Маген, координатор на проект „Eurosider“ , посети екипът на фондация „Инициатива за здраве“. В рамките на посещението бе проведена фокус група със сътрудниците на терен, провеждащи изследването и самата ITSESI интервенция.

Г-жа Маген бе впечатлена от работата на екипа и ползотворната дискусия по отношение на същината на работата и усилията на екипа за въвеждане на интервенцията в България.

На г-жа Маген бе предоставена и възможността да посети местата за работа на терен, да поговори с клиенти на програмата на фондацията и да посети Check Point София.

Фондация „Инициатива за здраве“ е партньор в изследователски проект „EUROSIDER“, който се финансира от Европейската комисия и се осъществява от INSERM (Франция); AIDES (Холандия) и Correlation Network в партньорство с организации от четири европейски страни: Фондация „Инициатива за здраве” (България);  Praksis (Гърция), GAT (Португалия) и ARAS (Румъния).

 

Основната цел на този проект е да допринесе за по-добрата международна политика и практика по отношение на превенцията на ХИВ/СПИН и Хепатит С, чрез прилагането на индивидуално насочена образователна интервенция за инжекционно употребяващите наркотици.

Основната задача на проекта е да се изследва ефективността на създадената и доказано работеща във Франция ITSESI интервенция на европейско ниво.

~ By Maze Labs