Намаляваме рисковете за здравето на най-уязвимите членове на обществото

Стартираха дейностите по проект „Да поговорим”

на 16/10/2018 с 0 и 0 в категория Новини
Начало > Какво правим > Новини > Стартираха дейностите по проект „Да поговорим”

На 12.10.2018г. в Учебната база на  Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи  към МТСП стартира първото от трите обучения, планирани по проект „Да поговорим”. В него взеха участие осмокласници от 93 СУ „Александър Теодоров – Балан”, район Слатина.  Основните теми, по които работихме бяха свързани с  превенцията на ХИВ/СПИН и употребата на наркотици. Младите хора имаха възможност да работят по казуси и да дискутират важни теми по начин, който е максимално близък до тях самите.

До края на м. октомври предстоят и следващите две обучения от поредицата – на 19.10 на ученици от осми клас на 69 СУ „Димитър Маринов“ , район Искър и на 26.10 на ученици от девети клас на 30СУ „Братя Миладинови”, район Възраждане.

Проект „Да поговорим” ще завърши на 06 ноември  с представление от типа форум-театър, свързано с темата употреба на наркотици и предпазване от ХИВ, подготвено от трупата на театър „Цвете”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проекта е съфинансиран по Програмата за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на „София -Европейска столица на спорта през 2018г.”

~ By Maze Labs