Намаляваме рисковете за здравето на най-уязвимите членове на обществото

Изследване с флуорограф за групите в риск

на 21/09/2018 с 0 и 0 в категория Новини
Начало > Какво правим > Новини > Изследване с флуорограф за групите в риск

На 11, 12 и 13 септември се проведе първото по рода си флуорографско изследване за град София в рамките на програма „Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза“.

Изследването се организира и бе осъществено в партньорство между три организации от неправителствения сектор – фондация „Инициатива за здраве“; Български червен кръст и Сдружение Каритас-София и „Втора МБАЛ – София“ ЕАД.

Изследването бе напълно безплатно за желаещите да се включат. В рамките на трите дни бяха изследвани над 100 човека от различни рискови групи и райони на град София, с които работят екипите за работа на терен по Програмата.

Изследването е уникално по рода си като предоставена възможност в рамките на програма „Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза“ за град София и пример за добро и успешно сътрудничество между неправителствения сектор и Втора МБАЛ – София“ ЕАД в услуга на здравето на уязвими и рискови групи.

В резултат на реализираното успешно първо изследване с флуорограф в София се планира провеждане на втори етап през месец декември.

~ By Maze Labs