Намаляваме рисковете за здравето на най-уязвимите членове на обществото

Отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

на 15/05/2015 с 0 и 0 в категория Новини
Начало > Какво правим > Новини > Отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

Фондация „Инициатива за здраве“ ще участва в акция по повод на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва всяка година през третата неделя от месец май. Съвместно с други организации, работещи в областта на превенцията на ХИВ/СПИН и подкрепа на засегнатите от заболяването и с Национална пациентска организация, екип на фондацията ще участва в реализирането на скринингово изследване за ХИВ,предоставяне на информационни материали по темата и разясняване на проблема.

Освен информационните материали, ще бъде популяризиран и Манифестът, излагащ рисковете от епидемия от СПИН, които стоят пред страната ни, след като в края на годината Глобалният фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария прекратява 12-годишното си финансиране на дейностите по превенция на ХИВ/СПИН в България.
Всеки, който желае да покрепи борбата срещу ХИВ/СПИН, ще има възможност да се снима пред специално създаден банер с посланията на инициативата и да бъде закичен с червена панделка „Покрепям борбата срещу ХИВ/СПИН!”.

През февруари посланията на манифеста бяха подкрепени от над 50 народни представители от 43-то Народно събрание.

Акцията ще се състои в неделя, 17.05.2015 г., от 11 до 16 часа, в шатрата на Национална пациентска организация (шатра 7.7.) на Изложението „Мисия здраве“, което ще се проведе пред паметника на Съветската армия в София.

~ By Maze Labs